Travel Belgium

Wat dekt een reisverzekering en welke limieten staan hierop?

De vakantieperiode is volop bezig en iedereen vertrekt op reis om tot rust te komen en te genieten. Dankzij een reisverzekering vertrek je dan ook zonder zorgen op vakantie, maar ben je echter wel tegen absoluut alles beschermd? Ontdek wat een reisverzekering precies dekt en welke limieten hierop staan.

Het type reisverzekering bepaalt de dekking

Om te weten wat je reisverzekering dekt, moet je eerst het type reisverzekering bepalen. Een annuleringsverzekering dekt zoals de naam doet vermoeden enkel de annulering van een reis. Een multirisico reisverzekering helpt je zowel bij de annulering van een reis als tijdens de reis. Een reisbijstandsverzekering doet dan weer enkel het laatste, maar is vaak beperkter dan een multirisico reisverzekering.

Op de Allianz Assistance site vind je de voordelen van de verschillende soorten reisverzekeringen. Laten we even dieper ingaan op de multirisico reisverzekering, de reisverzekering met de beste dekking.

Limieten van een multirisico reisverzekering

De vakantie reisverzekering biedt bovenop deze brede dekking ook nog hoge limieten. Bij de multirisico reisverzekering worden bijvoorbeeld medische kosten op reis onbeperkt gedekt.

De annulering van een reis is gedekt tot €10.000 per persoon, een bedrag dat slechts weinig reizen kunnen overtreffen.

Beperkingen van een reisverzekering

Toch zijn er enkele beperkingen, zelfs in het geval van multirisico reisverzekeringen… Zo mag de maximale duur van één trip niet langer dan 90 opeenvolgende dagen duren. Om de reisverzekering af te sluiten moet je tevens een inwoner zijn van België, een lidstaat van de Europese Unie of van Zwitserland. Voor andere regio’s zijn er natuurlijk alternatieve reisverzekeringen beschikbaar.

Bekijk snel de volledige voorwaarden van een vakantie reisverzekering en bereken online de prijs ervan!

Heb je vragen over de dekking van een reisverzekering? Je kan ons steeds telefonisch contacteren op +32 2 529 76 70 of via e-mail.