Travel Belgium

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Ga je een weekje uitrusten aan de Middellandse zee? Of twee maanden backpacken in Thailand? Dan sluit je het best een kortlopende reisverzekering (ook wel een tijdelijke reisverzekering genoemd) af. Wat je bestemming, manier van reizen en reisduur ook is, een reisverzekering is nooit een overbodige luxe. Natuurlijk wil je graag de beste formule vinden, zodat je zo goed mogelijk verzekerd bent en zo weinig mogelijk betaalt. Wie meerdere keren per jaar of lange tijd reist, kiest best voor jaarformules (doorlopende reisverzekeringen). Ga je maar één keer per jaar op reis? Dan is een kortlopende reisverzekering wellicht de beste optie.

Wat is het voordeel van een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je reis. Van het vertrek naar je bestemming tot je aankomst thuis geniet je van een volledige bescherming. Het grote voordeel is dan ook dat je alleen betaalt voor een verzekering wanneer je effectief reist. Natuurlijk zijn er ook bij de kortlopende reisverzekeringen verschillende formules die perfect beantwoorden aan de noden van verschillende soorten reizigers. Twijfel je nog of een kortlopende reisverzekering voor jou wel de juiste keuze is? Lees dan eerst meer over verschillende soorten reisverzekeringen.

De standaard kortlopende reisverzekering

Een gewone kortlopende reisverzekering dekt je als persoon voor medische kosten en een eventuele repatriëring. Ook je bagage wordt verzekerd. Wanneer je je reis moet stopzetten, is een compensatiereis mogelijk. Wanneer je woning zware schade lijdt terwijl je op reis bent, geniet je ook van bijstand. Het is de eenvoudigste manier om met een gerust hart op reis te vertrekken!

De meest uitgebreide kortlopende reisverzekering

Is deze formule niet uitgebreid genoeg? Dan is er natuurlijk ook de tijdelijke reisverzekering Top Selection: de meest uitgebreide bescherming. Hier is immers ook een annulatieverzekering, compensatiereis en pechverhelping in Europa inbegrepen. Daarnaast heb je de optie om allerlei exclusieve garanties af te sluiten bovenop je tijdelijke reisverzekering…

Geen complete vakantie? Reisverzekering voor wie enkel transport boekt!

Ben je van plan om rond te trekken op je bestemming en heb je je slaapplaatsen en/of reisroute nog niet van tevoren vastgelegd? Dan is de kans groot dat je alleen een transportticket – eventueel met huurwagen – geboekt hebt en geen complete vakantie. Gelukkig kan je ook in deze situatie een kortlopende reisverzekering afsluiten: Flight Selection. Er is dus een kortlopende reisverzekering voor elk type reiziger!

Hoeveel kost een kortlopende reisverzekering?

De prijs van een tijdelijke reisverzekering kan op verschillende manieren berekend worden. Voor sommige formules betaal je per dag dat je reist een bepaald bedrag voor je reisverzekering. Het is ook mogelijk om een vast bedrag per tijdsduur, bijvoorbeeld X euro voor een reis tussen 1 en 8 dagen, te betalen. Tot slot wordt bij sommige tijdelijke reisverzekeringen de kostprijs berekend als een percentage van de totale reissom.