Wat niet mag ontbreken in je handbagage op zakenreis

In sommige sectoren zijn zakenreizen part of the job. Meestal regelt je werkgever je vliegticket en je verblijfkosten, maar de rest is natuurlijk aan jou. Je hebt in de eerste plaats je spullen nodig om meetings bij te wonen en presentaties te geven, maar daar houdt het uiteraard niet bij op. Wat moet er allemaal in je handbagage als je op zakenreis gaat? En welk soort koffer kies je het best?

Handbagage op zakenreis: kies voor een trolley

Als je enkele dagen op zakenreis gaat, heb je geen grote koffer nodig. Handbagage – in de vorm van een handige trolley, bijvoorbeeld – zou moeten volstaan. Dat is niet alleen goedkoper, het laat je ook toe om die vervelende bagageband over te slaan. Time is money! Let natuurlijk wel altijd op met vloeistoffen in je handbagage. Ook zakelijke reizigers moeten zich aan de spelregels houden: het volume van afzonderlijke verpakkingen mag niet meer dan 100 milliliter bedragen en deze vloeistoffen dienen samen verpakt te worden in één doorzichtige en hersluitbare éénliterzak.

“De kleren maken de man” (of vrouw)

Wat niet mag ontbreken in je handbagage op zakenreisEen handige tip: breng kledingstukken mee die bij elkaar passen. Op die manier hoef je niet al te veel mee te nemen om verschillende combinaties te kunnen maken voor verschillende gelegenheden. Terwijl je dat extra hemd beter thuislaat, is een extra paar schoenen dan weer wél een slimme keuze. Ook sportieve kledij mag zeker niet ontbreken in je handbagage. Nu nog je toiletzak erbij en je ziet er elke dag piekfijn uit!

Accessoires niet vergeten

Uiteraard moet er ook gewerkt worden op een zakenreis… Ervoor zorgen dat je je werkmateriaal bij je hebt, spreekt voor zich. Vergeet zeker je smartphone niet, voorzie een laptop en/of tablet en de nodige opladers en adapters, en neem zeker ook USB-sticks, presentatiemappen en belangrijke documenten mee. Een handig geheugensteuntje: schets een typische werkdag en ga per taak of activiteit af wat je daarbij nodig hebt. Dat zijn de hoogstnodige zaken! Som daarna op welke speciale activiteiten zijn gepland tijdens je business trip (bv. bepaalde presentaties of voorstellingen) en doe net hetzelfde. Ziezo, je lijstje met werkbenodigdheden krijgt al meteen vorm…