Weekendje weg met de kids: tips voor op-en-top fun!

Spenderen je kinderen hun weekends meestal voor een beeldscherm of met een tablet op schoot? En wil je ze eens van iets anders laten proeven dan de virtuele wereld? Wij vonden leuke ideeën voor een kindvriendelijk weekendje weg. Van voor de hand liggende uitjes zoals een pretpark of subtropisch zwembad, tot bestemmingen met een flinke portie cultuur op kindermaat!

onderhoud raamkozijnen

Weekendje pretpark

Bij de start van de paasvakantie pakken pretparken uit met nieuwe attracties en shows. Sensationele achtbanen, magische tentoonstellingen, huiveringwekkende spookkastelen, … Genoeg variatie om je kroost een heel weekend zoet te houden. Belgische pretparken scoren bovendien goed op kindvriendelijkheid en klanttevredenheid. Een weekendje pretpark in Plopsaland, Bobbejaanland, Walibi of Bellewaerde is gegarandeerd een schot in de roos!

Weekendje bungalowpark

Ook bungalowparken met subtropisch zwembad zijn een favoriete bestemming voor wie er eventjes tussenuit wil met de kids. Ze bieden volop faciliteiten en animatie, liggen veelal in of nabij een natuurgebied, en je kiest uit originele accommodatie: van kinderhotels en luxetenten tot een trekkershut.

Cultuur voor kinderen

Wil je je kinderen liever wat cultuur bijbrengen, zónder dat ze zich op een schooltrip wanen? Er zijn heel wat musea in België die programma’s en workshops organiseren op kindermaat:

  • Krokuskriebels verzamelt meer dan honderd activiteiten voor een weekendje weg met kids tijdens de krokusvakantie.
  • Het MAS in Antwerpen biedt memorabele activiteiten en rondleidingen op maat van elk kind, inclusief een picknick op het dak – cultuur op niveau!
  • Het Museum voor Oude Technieken in Grimbergen (MOT) pakt uit met een indrukwekkende verzameling handwerktuigen en een boeiende speelzolder. Kinderen leren er zelfs brood bakken op steen.

Avontuur op kindermaat

weekendje-weg-kidsWie meer zin heeft in een avontuurlijk weekendje weg met de kids, vindt ongetwijfeld zijn gading in Durbuy: een klein, sportief en druk bezocht stadje in de Ardennen. Trakteer je jonge avonturiers op een helikopterdropping, 4×4-trial, rotsklimmen, kajaktocht of challengerparcours.

Ook voor een korte vakantie vertrek je best goed verzekerd! Zo geniet je zorgeloos van je kindvriendelijk weekendje weg!