Een wereldreis maken? Dit komt er bij kijken

Een wereldreis maken, wie droomt er niet van? Er komt niet alleen een spaarvarkentje bij kijken, maar je moet ook heel wat voorbereidingen en regelingen treffen. Zijn je reiskriebels toch niet te houden? Ze hebben gelijk! Een wereldreis is een onvergetelijke ervaring die je kijk op het leven voorgoed verandert. Voor een vlotte reis mogen deze dingen zeker niet ontbreken op je to-dolijstje:

Je wereldreis voorbereiden

Waarschijnlijk zit je met je hoofd al op een ander continent, maar voorlopig moet je toch nog even je voetjes op Belgische bodem houden. Heb je al je rekeningen en belastingen al betaald? Wat ga je doen met de facturen die nog zullen komen wanneer je op reis bent? Misschien moet je tijdens je reis ook wel gaan stemmen en moet je iemand dus een volmacht geven? Als je huisdieren niet mee op reis kunnen, moet je voor hen ook een oppas inschakelen. Veel mensen vragen vrienden en familie ook om af en toe even thuis het licht aan te steken, de rolluiken open en dicht te doen, … . Zo krijgen dieven niet de indruk dat je huis onbewoond is. ‘Housesitting,’ heet zoiets.

Klaar voor vertrek?

Voor je gepakt en gezakt kunt vertrekken, moet je er ook nog voor zorgen dat je wel degelijk mag vertrekken. Vraag ruim op tijd je visum aan en informeer je over de nodige andere documenten en  vaccinaties. Maak voor de veiligheid ook een kopie van alle belangrijke documenten en bewaar die op een andere plaats dan de originelen. Wil je straks met een gerust hart vertrekken en je op reis zo weinig mogelijk zorgen hoeven te maken? Sluit dan zeker een reisverzekering af.

Het budget

Een wereldreis makenOm het terug even over dat spaarvarkentje te hebben: jammer genoeg blijken veel reizen achteraf duurder dan eerst gedacht. Voorzie voldoende speling in je budget en overweeg eventueel om tijdens je wereldreis te werken voor de kost. Werken tijdens je vakantie klinkt misschien niet zo leuk, maar je leert er alvast heel wat mensen mee kennen en ervaart op die manier ook eens de minder toeristische kant van het land waarin je verblijft.