5 bestemmingen waar het fijn wijn proeven is

Hou je van wijn en hou je van reizen? Dan zou het ons niet verbazen dat je jouw reisbestemming kiest in functie van het wijnaanbod ter plekke. Sommige streken staan dan ook bekend voor hun superieure wijn. Wijn, zon en goed gezelschap? Dat is op-en-top genieten!wijn reizen

1. Cafayate in Argentinië

In Cafayate in de provincie Salta heersen de ideale omstandigheden voor druiventeelt: weinig regen, veel zon overdag en frisse nachttemperaturen. Sinds het begin van de vorige eeuw is de wijnindustrie er dan ook in volle bloei. In Cafayate worden vooral torrontés- en malbec-druiven verbouwd.

2. De Canarische Eilanden (Spanje)

Deze archipel in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara, vormt een van de zeventien autonome regio’s van Spanje. Wijn van de Canarische Eilanden staat al sinds de tijd van Shakespeare erg hoog aangeschreven.

3. Marlborough in Nieuw-Zeeland

wijn reizenNaar het andere eind van de wereld reizen voor een glas wijn? Moet kunnen, op voorwaarde dat het verdomd goeie wijn is. Marlborough, in het noordoosten van het Nieuw-Zeelandse zuidereiland, heeft uitstekende sauvignon blanc te bieden. Met 23.000 hectare was deze regio in 2015 het grootste wijngebied van het land. De wijn dankt zijn goede kwaliteit aan het klimaat met veel zonneschijn en weinig neerslag. En dat is natuurlijk ook mooi meegenomen als je er op reis gaat.

4. De Provence in Frankrijk

Een heuse klassieker natuurlijk. Deze zonnige regio in het zuidoosten van Frankrijk verwent je behalve met droge rosé ook met eindeloze lavendelvelden, weelderige olijfboomgaarden en de glinsterende Middellandse Zee.

5. Hood River in de Verenigde Staten

Ook in Donald Trump Country kennen ze iets van wijn verbouwen. Hood River in de staat Oregon is een piepklein plaatsje bij de Columbia-rivier. Je vertoeft er in een wonderland voor fijnproevers met tal van wijnhuizen, brouwerijen, distilleerderijen en cafés. Proost!