Travel Belgium

Een ski-ongeval is snel gebeurd – Wintersport reisverzekering

Frans

Wil je er even tussenuit? Dan is nu het ideale moment om op zoek te gaan naar een wintersportvakantie. Een skivakantie is zonder twijfel fun en nog maar denken aan ons snowboard of onze latten in de kast, doet de adrenaline al door ons lichaam pompen.

Een wintersportvakantie is echter meer dan adrenaline en de mogelijkheid om een kleurtje op te doen in de winter. Halloween mag dan wel al even voorbij zijn, de verhalen van ski-ongevallen nemen maar al te vaak de proporties aan van een horrorfilm… Ski-ongevallen berokkenen vaak niet alleen lichamelijke schade, maar kunnen ook financieel hard aankomen. We kunnen daarom dus het belang van een goede wintersport reisverzekering niet hard genoeg benadrukken!

Reisverzekering voor je skivakantie

Zo denk je misschien met je mutualiteit voldoende verzekerd te zijn voor een ongeval in het buitenland, maar dit klopt niet helemaal. Zo zijn onder andere de kosten van een medische repatriëring niet standaard gedekt en deze kunnen al snel oplopen tot meer dan 10.000 euro!  Andere medische kosten in het buitenland, zoals het plaatsen van een gips, kunnen onder bepaalde omstandigheden ook buiten de dekking van de mutualiteit vallen.

Het is dus zeker een goed idee om op te zoeken wat jouw mutualiteit dekt in het buitenland. In de meeste gevallen zal een specifieke reisverzekering voor je skivakantie echter een grote meerwaarde bieden.

De gevolgen van een ski-ongeval: het verhaal van Marie

Een verhaal dat bij onze collega’s van het bijstandsplateau nog steeds indruk maakt, is dat van Marie… Met haar familie ging ze, zoals ze jaarlijks doet, een weekje skiën in de Franse Alpen. Marie skiet al sinds haar vijfde en is wat je een echte pro kan noemen. Maar hoe goed je de techniek ook beheerst, een gevaar schuilt steeds in een klein hoekje. Een zonnige dag, drie uur in de namiddag. ’s Namiddags liggen de pistes er meestal wat lastiger bij, maar vandaag lijken het wel schaatsbanen omwille van de zon! Tijd om stilaan af te ronden voor vandaag, besluit het gezelschap…

Eén uur en een zware val later: Marie heeft haar beide polsen gebroken, haar knie is uit de kom en ze heeft op meerdere plaatsen blauwe plekken opgelopen. Ze verloor de controle toen ze moest uitwijken voor een andere skiër. De schok bij het vallen was zo erg dat ze zelfs even het bewustzijn verloor. Buiten bewustzijn raken in de sneeuw is echter gevaarlijk voor onderkoeling, gelukkig was haar moeder snel bij haar en konden ze Marie terug bij bewustzijn brengen.

Op de skipiste is het echter niet mogelijk om met een ambulance opgehaald te worden, dus moest ze eerst met een sneeuwscooter naar beneden gebracht worden, waarna ze met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht werd.

Je kan je vast wel inbeelden dat opgehaald worden door een helikopter in de bergen veel geld kost. Gelukkig had Marie en haar gezin een gezinsreisverzekering waardoor ze zelf niets moest regelen of betalen, de facturen werden rechtstreeks geregeld met het ziekenhuis. De complexe breuk van haar linkerpols maakte dat Marie in België geopereerd moest worden. Ze werd gerepatrieerd zonder extra kosten, en zelfs haar familie kon vroeger naar huis terugkeren zonder extra kosten.

De nabehandeling in België werd voor haar geregeld waardoor Marie en haar familie zich volledig konden focussen op de revalidatie, in plaats van op de financiële implicaties.

Marie is nu volledig hersteld van haar ski-ongeval en heeft er geen torenhoge facturen, maar wel een verhaal dat het vertellen waard is aan overgehouden. Het jaarlijkse skitripje met de familie gaat ook dit jaar weer onverstoord door, natuurlijk met een skiverzekering!

Dek jezelf in met een wintersport reisverzekering

Een goede wintersport reisverzekering zal je medische kosten in het buitenland en de nabehandelingskosten in België dekken, zodat je met een gerust hart op skivakantie kan vertrekken!

Ook als je aan het begin van je wintersportvakantie gewond raakt, zal de mutualiteit je weinig soelaas bieden. Het komt vaker voor dan je denkt, je kwetst je pols of benen en je hele skivakantie valt in duigen. Een goede reisverzekering met wintersportdekking kan hierbij toch enigszins de schade beperken door bijvoorbeeld je skipas (gedeeltelijk) terug te betalen waardoor je toch nog extra kan genieten van de après-ski!

Wil je meer weten over onze skigaranties? Bekijk dan snel onze tijdelijke multirisico-reisverzekering en jaarlijkse reisverzekering Classic Protection, die allebei wintersportdekking bevatten. Mensen helpen, altijd, overal; ook in de sneeuw 2.000 meter boven de zeespiegel. Dat is wat we doen!