Tour des Flandres

Zelf de Ronde van Vlaanderen verkennen? 

Frans

Op 1 april 2018 kunnen wielerfans alweer hun hart ophalen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Maar wie écht sportief is, verkent het parcours zelf. Traditioneel kun je op de dag voor de Ronde de uitdaging aangaan om ‘Vlaanderens Mooiste’ uit te fietsen, al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je een andere keer aan kuitenbijters te wagen. 

Een afstand voor elke fietser 

De Ronde van Vlaanderen voor fietsliefhebbers is elk jaar opnieuw een waar succes. De afgelopen editie fietsten er maar liefst 16.000 mensen mee. Je kunt er dit jaar voor kiezen om 229 km over het parcours van de profs te doen, of om het wat rustiger aan te pakken met 173, 138 of 74 km. De organisatie is niet verantwoordelijk voor medische problemen, dus kies voor de juiste afstand en neem voldoende tijd om te trainen. Zo voorkom je onaangename verrassingen. 

Meedoen aan de Ronde van Vlaanderen van We Ride Flanders 

Als je wil meefietsen op 31 maart 2018, kun je je officieel inschrijven via de website van We Ride Flanders. Je geniet dan van een hoop handige voordelen: 

  • Uitgebreide bevoorrading aan elke controlepost met sportvoeding- en drank, water, bananen, koeken en wafels 
  • Technische bijstand 
  • Medische service op elke controlepost en aan de finish 
  • Massage bij de finish 
  • Een verzekering, op voorwaarde dat je een helm draagt 
  • Seingevers en signalisatie zodat je niet verdwaalt 

Gerust fietsen op elk moment 

Je kunt natuurlijk altijd op een rustiger moment fietsen. Op de website van Cycling in Flanders vind je de mooiste routes. Hou je niet van asfalt? Dan vind je hier de beste mountainbikeroutes. Ongeacht welke tocht je onderneemt, neem je het best je voorzorgen: draag altijd een helm, neem voldoende water en energierijke snacks mee en bestudeer je route voordat je vertrekt. En wie vaak fietstochten onderneemt, sluit maar beter een uitgebreide fietsverzekering af.