Ziek tijdens verlof: reisverzekering in de praktijk

Niemand wilt dat het gebeurt: ziek worden tijdens het verlof. Toch moeten we dagelijks mensen helpen die ziek worden in het buitenland en medische hulp of soms zelfs een repatriëring nodig hebben.

Je denkt bij ziektes op reis misschien spontaan aan een exotische vakantiebestemming, maar ook een rustige vakantie in Frankrijk kan verstoord worden door ziekte van een simpele griep tot ernstige aandoeningen.

ziek op verlof advies

Ziek tijdens verlof? Reisverzekering!

Met de juiste reisverzekering ben je echter zeker dat problemen snel opgelost kunnen worden en vooral dat je van hoge medische kosten gespaard blijft. Zo moet je zelf de medische facturen niet betalen indien je tijdens je verlof ziek wordt, wij regelen dit rechtstreeks. Contacteer ons meteen bij een probleem en we staan je bij iedere stap bij!

Ook als je je reis moet onderbreken voor je gezondheid kan je op je reisverzekering rekenen. Contacteer ons medisch team en zij zullen de repatriëring volledig regelen, het laatste wat je nodig hebt bij ziekte tijdens verlof is dan ook stress!

Ziekmelding tijdens vakantie

Soms krijgen we ook wel eens de vraag of je het recht hebt om vakantiedagen te recupereren als je ziek wordt tijdens je verlof. Dit is momenteel echter een zeer moeilijk thema. Een Europese rechtbank heeft bepaald dat je deze vakantiedagen later zou moeten kunnen opnemen, maar de Belgische wetgeving is hier nog niet op aangepast.

Momenteel is de kans dus klein dat je de vakantiedagen kan recupereren, maar contacteer zeker je werkgever of sociaal secretariaat voor meer informatie!