Zo hou je het warm bij het fietsen in de winter

Frans

Laat jij je niet afschrikken door de koude en blijf je moedig fietsen in putje winter? Slim! Fietsen is namelijk niet alleen een ontspannen manier om je te verplaatsen – geen files!  – het is ook nog eens gezond. Bovendien hoef je geen kou te lijden tijdens het fietsen in de winter met deze handige warmhoudtips.

Laagjes, laagjes, laagjes

Wil je het warm hebben? Dan moet je voldoende kleren aandoen. Klinkt logisch, maar toch wordt het niet altijd gedaan. “Ik ga niet te veel aantrekken, anders krijg ik het te warm tijdens het fietsen of na die zware klim”, klinkt dat je bekend in de oren? Opteer dan voor laagjes. Op die manier ben je warm genoeg gekleed, maar kun je toch iets uittrekken als je begint te puffen. Zorg voor een gelijke verdeling van de laagjes. Als je drie truien aantrekt en maar één dun paar kousen, dan ga je zweten aan je romp terwijl je tenen ijsklompjes zijn. Niet ideaal!

Geef regen geen kans bij het fietsen in de winter

Koude wind is een ding, maar koude wind in combinatie met regen of smeltsneeuw is nog iets helemaal anders. Je kleren mogen nog zo warm zijn, zodra ze nat worden, zijn ze niets meer waard. Daarom is het niet alleen belangrijk om je warm te kleden, maar ook om waterdichte kledij te voorzien. Zorg voor een goede regenjas met een kap die je toe kunt knopen zodat hij niet afwaait tijdens het fietsen. Ook een regenbroek is geen overbodige luxe. Geen zin om een hele regenoutfit aan te trekken? Tegenwoordig zijn er speciale fietsparka’s die je kunt vastmaken aan je fiets, zodat ze functioneren als een soort afdakje. Zo blijf je droog zonder een hele regenoutfit aan te trekken.

Inpakken en wegwezen

Naast voldoende laagjes en waterdichte kledij is het belangrijk om jezelf goed in te pakken. Want wat heb je aan warme kleren als de wind er toch nog door kan. Sluit mogelijke tochtgaatjes dus af met een sjaal en handschoenen. Steek je shirt in je broek en zorg dat je jas je rug voldoende bedekt. Omdat de meeste warmte via je hoofd ontsnapt, mag je zeker niet vergeten om een muts op te zetten. Zo, nu nog een deftige fietsverzekering en je bent helemaal klaar om de winter fluitend door te fietsen.

Karen

Karen Van Herrewegen is Online Marketeer bij Allianz Assistance België. Digitale marketing en e-commerce zijn helemaal haar ding en klanttevredenheid is daarbij essentieel. Haar andere passies zijn fotografie, dans en uiteraard: reizen! Een citytrip in Bologna, een weekje Lanzarote of een rondreis door Montenegro, ze doet het allemaal even graag. Ze deelt graag haar reiservaringen met jullie op deze blog!