Zó raak je vlot door de bagagecontrole

Lange wachtrijen horen erbij wanneer je in de luchthaven aanschuift voor de onvermijdelijke bagagecontrole. Maar dankzij deze trucjes kun je het nét iets sneller vooruit laten gaan. Efficiëntie is het sleutelwoord!

bagagecontrole

Wees op tijd

Doe je gemoedsrust een lol en zorg dat je ruim op tijd in de luchthaven bent. Wanneer je bagage ingecheckt is en je nog zeeën van tijd hebt om je richting gate te begeven, hoef je alvast niet te stressen over de trage gang van zaken bij de bagagecontrole. Jij hebt alle tijd van de wereld en kunt zelfs nog rustig een koffietje drinken tot het tijd is om te boarden. Bagagecontrolestress vs. zen-gevoel: 0-1.

Bagagecontrole zonder metaal

Een vlotte bagagecontrole is een goed bagagecontrolevoorbereide bagagecontrole. Neem je voorzorgen en ontdoe je van alles wat mogelijk voor een bliepende metaaldetector kan zorgen: riem, juwelen, horloge, schoenen, … Ook de voor de hand liggende verboden objecten leg je maar beter meteen in je plastic bagagebakje. Zo moet je alle elektronische toestellen (tablet, laptop, smartphone) uit je handbagage halen en ook vloeistoffen in een doorzichtig zakje op de controleband leggen. Hou er verder rekening mee dat je deo, parfum of tandpastatube slechts 100 ml mag bevatten. Is het meer, dan gaat het onherroepelijk de vuilbak in.

Lees hier alle details over de richtlijnen inzake handbagage.

Volg de zakenlui

Kies jij altijd de verkeerde rij in de supermarkt? Het zal je niet overkomen in de luchthaven, want daar kun je een eenvoudig trucje toepassen om sneller door de bagagecontrole te geraken. Het enige wat je hoeft te doen, is aansluiten bij de rij van wachtende zakenlui. Merk op hoe rustig zij staan aan te schuiven. Dat komt omdat ze deze bagagecontroles wekelijks doorlopen: ze wéten hoe het werkt en wat ze moeten doen. Net als jij nu. Komt dat even goed uit, zeg.

Tip: in Europa kan het nog niet, maar in de USA kun je al intekenen op een zogenaamde precheck, waarbij je vooraf gescreend wordt en vervolgens sneller door de bagagecontrole kunt fietsen. Tegen betaling, uiteraard …