Travel Belgium

Zomervakantie 2016: de Albanese Rivièra al ontdekt?

Jawel, de zomervakantie 2016 is officieel begonnen. Misschien heb je al een reisje gepland … Nog niet? Dan is het gelukkig niet te laat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een strandvakantie aan de Albanese Rivièra? Niet alledaags en zeker de moeite waard!

De zomervakantie 2016 wordt onvergetelijk

Pas sinds een tiental jaar hebben reizigers de ruige kustlijn van Albanië ontdekt. De backpackers die er voor het eerst kwamen, waren verbluft door de geïsoleerde baaien met hun traditionele dorpjes en de gouden stranden met turquoise water. Sindsdien is er veel veranderd, maar het loont nog altijd de moeite om deze ooit volledig ongerepte streek te verkennen. Laat je tijdens de zomervakantie 2016 verleiden door een van de magnifieke stranden!

Palasa

Nadat je de zigzaggende Llogaraja-pas bent afgedaald, bereik je Palasa, het eerste toegankelijke strand van de Rivièra. Er zijn maar een paar toegangswegen die je naar het strand zelf leiden en behalve enkele cafés, een pizzeria en wat campingplaatsen is er niets. Gelukkig heb je niet meer nodig dan het witte zand, de rotsen en het zalige water.

Dhërmi

Het strand van Dhërmi is een van de bekendste van Albanië. Het is een kilometerslange strook van witte rotsen met schitterend diepblauw water. Wie even zoekt, vindt er zelfs in augustus heel rustige plekjes. Wie avontuurlijk aangelegd is, kan ook op zoek gaan naar de kleinere baaien, zoals het beroemde Drymades-strand. Daar vind je trouwens ook goedkope, maar uitstekende hotelletjes op het strand zelf.

Bunec

Wil je wat meer comfort? Kies dan voor Bunec. Dit strand is erg rustig en de zonsondergang is er magnifiek. Het Bunec Beach Hotel heeft kamers vlak naast het water. Daarnaast zijn er nog enkele kampeerplekken, een paar cafés en vooral heel veel rust en stilte.

Ksamil

Ten zuiden van Saranda, de onofficiële hoofdstad van de Albanese Rivièra, en dicht bij de Griekse grens, vind je Ksamil. In deze baai bevinden zich drie kleine eilandjes die je makkelijk al zwemmend of met de boot kunt bereiken. Vanuit Ksamil kun je ook makkelijk naar Korfoe of naar de stad Butrint. Ideaal om je strandvakantie aan te vullen met culturele uitstapjes!