Zwanger op reis? Zo bereid je je voor

Zwanger reizen is niet evident – en in geen geval toegestaan bij risicozwangerschappen – maar in principe kun je zonder gevaar reizen tot aan de bevalling. Uiteraard moet je wel goed voorbereid zijn. De eerste stap? Je huisarts of gynaecoloog raadplegen. Als hij het licht op groen zet, kun je volop je reis voorbereiden. Met de tips hieronder ga je zonder problemen zwanger op reis zonder problemen!

Zo ga je zwanger op reis

Zwanger op reis? Zo bereid je je voorZwanger op reis gaan, is perfect te doen. Je doet er in ieder geval goed aan om éxtra comfortabele kleding te dragen en regelmatig je benen te strekken. Ook een aangepaste reisapotheek is onontbeerlijk. Als je geneesmiddelen op voorschrift neemt, leg je daar uiteraard een voorraadje van aan. Verder let je in het buitenland het best extra op je hygiëne: respecteer de voorschriften met betrekking tot water en voeding, zeker als je afreist naar een tropische bestemming.

Informeer bij de vliegtuigmaatschappij

Normaal gezien is vliegen tijdens een zwangerschap geen probleem. Toch staat het vliegtuigmaatschappijen vrij geen vliegtoestemming te geven na een bepaald aantal weken. Hoe streng dit beleid is, hangt af van maatschappij tot maatschappij. Je doet er dus goed aan je op voorhand te informeren. Waarschijnlijk zal je ook een zwangersduurattest moeten voorleggen.

Zwanger reizen: extra tips

Helemaal klaar om zwanger op reis te gaan? Dan komt het erop aan het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Een paar kussens meebrengen en je zo knus mogelijk installeren, doet bijvoorbeeld al wonderen voor je comfort. Ook regelmatig iets kleins eten of een slok water nemen, is een aanrader. Het zorgt ervoor dat je niet of minder snel misselijk wordt.