Zwanger en toch op reis

Zwanger zijn betekent niet noodzakelijk dat je aan je sofa gekluisterd bent. Het is perfect mogelijk om met een bolle buik op vakantie te vertrekken. Enkel bij bepaalde aandoeningen of bij risicozwangerschappen is reizen af te raden. Twijfel je toch? Dan raadpleeg je het best je huisarts of gynaecoloog. Met hun zegen en onderstaande tips kun je je reis volop beginnen te plannen en zonder zorgen vertrekken.

Zwanger op reis

Plannen met voorzorgen

Probeer je vakantie tijdens je zwangerschap goed te plannen. Als je echt van je trip wil genieten, vermijd dan de eerste en de laatste twee maanden. De kans op ochtendmisselijkheid is namelijk groter tijdens de eerste maanden. De kans op onverwachte complicaties stijgt dan weer tijdens de laatste maanden. Sta ook voldoende stil bij de bestemming van je reis. Zo zijn grote hoogtes en extreme hitte bronnen van ongemak en kun je ze maar beter vermijden.

Zwanger op reis: preperation is key

Zwanger op reis gaan is perfect te doen. Je doet er wel goed aan om een kopie van je prenatale gegevens mee te nemen. Als je onverwachts een dokter nodig hebt, zal dit document veel verwarring en onnodige onderzoeken voorkomen. Ook een aangepaste reisapotheek is geen overbodige luxe als je geneesmiddelen op voorschrift nodig hebt.

Zwanger vliegen? Zo doe je dat!

Zwanger vliegenVertrek je op reis naar een verre bestemming? Dan baart de vlucht je wellicht zorgen. Zwanger vliegen is op zich geen probleem, maar kan wel vermoeiend zijn. Comfortabele kleding, regelmatig kleine hoeveelheden eten en drinken en af en toe de benen strekken maken de vlucht een pak aangenamer voor jou en je baby.

Informeer je op voorhand bij je vliegtuigmaatschappij. Aangezien geen enkele maatschappij happig is op een bevalling in de lucht, stellen ze soms regels op betreffende vliegen tijdens de zwangerschap. Ga dit dus tijdig na en hou bij vertrek je zwangerschapsattest bij de hand.

Reisverzekering zwangerschap: better safe than sorry

Je gaat uiteraard uit van een reis zonder al te veel complicaties, maar wat als het toch ergens misloopt? Ben je dan wel voldoende verzekerd? Een goede reisverzekering afsluiten is geen overbodige luxe en zorgt ervoor dat je zorgeloos op vakantie vertrekt.

Zo, nu kun je met een gerust hart vertrekken. Geniet van je vakantie!